Alle sporters samen onder één dak

Alle sporters samen onder één dak

Schaarweide zal in de nabije toekomst een regiofunctie voor de omliggende dorpen hebben als het gaat om sportbeoefening. Op Schaarweide zullen de sportverenigingen HARAVA, UHC, Fortuna en Hurry Up gezamenlijk hun thuisbasis creëren en de basis hiervoor leggen. Direct bij de start worden de sporten tennis, voetbal, korfbal en volleybal hier samengebracht. In totaal beschikken deze verenigingen over meer dan 850 leden, waarvan er zo’n 700 actief sporten.

Naast deze basisbezetting biedt Schaarweide met haar sportvoorziening ruimte aan groepen sporters van buitenaf, zowel op competitieve als op recreatieve basis. Hieronder schetsen wij u een beeld van de vier sporten die aan de basis staan van het vernieuwde Schaarweide, hun verenigingen en de gewenste veranderingen:

Voetbal

Voetbalvereniging UHC sport nu voornamelijk buiten. Naast het veldvoetbal is er tot enkele jaren terug altijd actief zaalvoetbal in competitieverband gespeeld. Zowel recreatief als competitief zaalvoetbal, toernooien, techniektrainingen en binnentrainingen kunnen straks georganiseerd worden.

Daarnaast zal UHC door de samenwerking met de andere verenigingen beter in staat zijn om haar clubzaken te blijven organiseren doordat er beter gebruik gemaakt kan worden van het gezamenlijke bestand aan vrijwilligers.

Korfbal

Korfbalvereniging Fortuna kent jaarlijks zowel een binnen- als buitenseizoen. Met de komst van de sporthal komt er een einde aan het eindeloze gereis naar alle locaties. Thuis spelen wordt ook écht thuis spelen. Trainingen, wedstrijden en toernooien kunnen allemaal op Schaarweide plaatsvinden.

Schaarweide wordt straks de volledige thuisbasis voor Fortuna, niet slechts een half seizoen.

Volleybal

Met volleybalvereniging Hurry Up als basis zal het volleybal in de dorpen voor lange tijd succesvol behouden blijven. Als 100% binnensport vereniging zal Hurry Up na 50 jaar eindelijk kunnen genieten van een echte thuisbasis.

Trainingen, wedstrijden en toernooien kunnen in de sporthal plaatsvinden. Supporters kunnen komen kijken en de sociale contacten kunnen in de bijbehorende kantine onderhouden worden.

Tennis

Tennisvereniging Harava is op dit moment een echte buitensportvereniging. Naast de nieuw te realiseren buitenbanen zullen tennissende leden in de nabije toekomst bij slecht weer een recreatief balletje kunnen slaan op de binnenbanen. Ook biedt de hal mogelijkheden voor trainingen en toernooien.

Daarnaast zal Harava door de samenwerking met de andere verenigingen beter in staat zijn om haar clubzaken te blijven organiseren doordat er beter gebruik gemaakt kan worden van het gezamenlijke bestand aan vrijwilligers.